Video

Groot gedeelte van champignonkwekerij Gemert verwoest na brand, rookoverlast duurt nog uren

23 mei 2018 om 06:00
nl
Bij een champignonkwekerij aan de Beeksedijk in Gemert heeft woensdagochtend grote brand gewoed. Om acht uur heeft de brandweer het signaal 'brand meester' gegeven. Een uur eerder liet ze al weten dat de brand onder controle was, maar dat het blussen nog uren ging duren. Bij de brand ging de kwekerij verloren. De productiehal en het kantoorgedeelte bleven gespaard.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De nabijgelegen N272 was vanwege de rook in beide richtingen dicht tussen de N279 naar Beek en Donk en de N605 naar Gemert. Dit duurde tot woensdagmiddag. De brandweer meet continu of er sprake is van schadelijke stoffen in de rook. 

De brand had ook gevolgen voor leerlingen van het Commanderij College in Gemert. Zij moesten omfietsen. De school waarschuwde met name eindexamenleerlingen hier rekening mee te houden.

Wachten op privacy instellingen...

 

De hal waar de champignons groeien en waar de brand is ontstaan, heeft de brandweer dus niet kunnen redden. Deze heeft ze gecontroleerd laten uitbranden. Ongeveer 80 procent van de oppervlakte van het bedrijf is verwoest.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De brandweer meldde in eerste instantie een grote uitslaande brand. Rond zes uur werd opgeschaald naar een zeer grote brand.  

Wachten op privacy instellingen...

 Diverse korpsen uit de regio werden opgeroepen om de brand te blussen.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.