Bergen op Zoom, wat maak je ons nou? (Hoofdredactioneel commentaar)

23 mei 2018 om 16:45
nl
We werken als Omroep Brabant elke dag met volle overtuiging aan het brengen van nieuws. Voor de Brabander die ons daarin vertrouwt. Dat doen we bloedserieus. In een tijd van nepnieuws is het namelijk belangrijk dat je weet dat onze berichten deugen. Elke dag weer.
Profielfoto van Renzo Veenstra
Geschreven door

Groot is dan ook onze verbazing dat we nu van de gemeente Bergen op Zoom en het Markiezenhof te horen hebben gekregen dat zij zélf nepnieuws hebben verspreid. Willens en wetens. Via ons en via de regionale kranten. De gemeente nota bene! 

Een persconferentie waarin Bergen op Zoom de vondst van een ingemetseld 400-jaar oud boek meldde, blijkt een mediastunt. "Leuk en passend in de campagne voor Het Markiezenhof," aldus de gemeente.

'Kwalijk'

Het zal duidelijk zijn dat wij dat bij Omroep Brabant niet leuk vinden. Om voor de gek gehouden te worden is tot daar aan toe. Maar dat dat door de gemeente gebeurt (en volgehouden wordt) is op z'n minst kwalijk te noemen. Ik ga er maar vanuit dat het gemeentebestuur binnenkort bij ons langskomt om uitleg te geven. Wij zenden dat dan uit zodat jullie, ons publiek, mee kunnen kijken en luisteren. 

Wordt vervolgd, wat ons betreft dus.

Renzo Veenstra

Hoofdredacteur Omroep Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.