Schilders plakken afvoer cv-ketel af waardoor koolmonoxide blijft hangen

24 mei 2018 om 14:35
nl
De bewoners van twee huurhuizen aan de Meester van Houtstraat in Vlijmen zijn woensdagavond mogelijk ontsnapt aan koolmonoxidevergiftiging. Schilders hadden de afvoer van de cv-ketels afgeplakt waardoor het levensgevaarlijke gas niet uit de huizen kon ontsnappen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

In de avond ging het koolmonoxide-alarm af in een van de huizen, waarna de brandweer langskwam. Die konden in eerste instantie geen probleem ontdekken. Het was uiteindelijk bij een verdere controle dat duidelijk werd dat de afvoer van de cv-ketel was afgeplakt door schilders die in de middag in de huizen bezig waren. Het reukloze gas was toen nog niet in de woning verspreid.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Geschrokken
Een van de betrokken schilders is flink geschrokken van het voorval. “Ik dacht meteen: hoe kan dat nou? Koolmonoxide, daar schrik je wel echt van. Ik heb dit in 37 jaar nog nooit meegemaakt.” De man is op zijn vingers getikt door zijn baas. “Die zei: potverdomme hoe kan dit nou?” 

“Er zat een soort ontluchting op de muur”, legt hij uit waar het fout ging. “Nu weet ik dat ik het niet had moeten afplakken. Maar als schilder kan je niet altijd zien wat waarvoor bedoeld is.”

Wachten op privacy instellingen...

Volgens wooncorporatie Woonveste liepen de bewoners geen risico. De ketels die in de huizen zijn geplaatst slaan volgens Woonveste direct af als er een storing optreedt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.