Video

Dit apparaat moet er voor zorgen dat kinderen weer vaker buiten gaan spelen

28 mei 2018 om 10:19
nl
Spelletjes spelen op de computer of iPad. Kinderen zijn er dol op, maar komen nauwelijks meer van de bank. Buitenspelen schiet er steeds vaker bij in. Dat vond ook Iris Soute die de Picoo ontwikkelde, een apparaat dat technologie en tikkertje of verstoppertje met elkaar verbindt.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Lekker op een pleintje voetballen, knikkeren, stoepranden of touwtje springen. Iris Soute zag een aantal jaren geleden al dat de traditionele spelletjes steeds minder populair werden en vervangen werden door computergames. “Kinderen komen daardoor veel minder in beweging. Het minder buitenspelen gaat ten koste van hun motoriek, maar ook van hun sociale vaardigheden. Ze spelen niet meer samen. Het leuke van buitenspelen en technologie is gecombineerd in Picoo”, zegt Soute. 

Wachten op privacy instellingen...

Met de Picoo in de hand kunnen de kinderen tikkertje of verstoppertje spelen. Het apparaat geeft verschillende opdrachten, waardoor de verrassing in het spel blijft. Het bedrijf richt zich voor de Picoo op kinderfeestjes, vakantieparken, verjaardagsfeestjes of buitenschoolse opvang. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!