Poppodium 013 cancelt Poolse nazi-band en hun 'soundtrack van de genocide'

25 mei 2018 om 16:49
nl
Poppodium 013 heeft besloten de Poolse heavy metalband Infernal War niet te laten optreden op zaterdagavond. 013 schrapte het optreden op het laatste moment nadat de band in Groot-Brittannië in opspraak raakte. Het Poolse gezelschap zou aan naziverheerlijking doen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

"In extreme muziekstromingen zijn vaak provocerende meningen te horen maar in dit specifieke geval zitten er ook uitspraken bij waar wij niet achter kunnen staan", aldus een woordvoerder van 013.

Ziekelijke fascinatie voor nazi's
Het Tilburgse poppodium kwam er donderdag achter dat de band op het podium mogelijk provocerende uitlatingen zou gaan doen. "Gezien deze voor ons nieuwe informatie zien we ons genoodzaakt om het optreden van Infernal War te cancellen. ''

Infernal War werd in Groot-Brittannië beschuldigd een zieke fascinatie te hebben voor de gruweldaden van de nazi's. De band omschreef haar eigen muziek eerder als 'de soundtrack van de genocide'.

Volledige tournee afgelast
De band zou zondag ook in Amstelveen optreden. Ook daar mogen de muzikanten het podium niet op. In Groot-Brittannië werd vanwege de ophef de volledige tournee afgelast.

Het optreden in 013 zaterdag zou onderdeel zijn van een rondreizend festival van heavy metalbands. De andere bands zullen wel gewoon optreden in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.