Video

Kozakken Boys loopt titel mis, maar trots overheerst in Werkendam

26 mei 2018 om 17:54
nl
Kozakken Boys is er niet in geslaagd om het kampioenschap op de slotdag van de competitie binnen te slepen. De ploeg van Danny Buijs moest winnen van koploper Katwijk om kampioen te worden. ‘De Boys’ creëerden de meeste kansen, maar het bleef uiteindelijk 0-0, ondanks een slotoffensief van de club uit Werkendam. Daardoor was het niet Kozakken Boys, maar Katwijk dat feest konden vieren op sportpark De Zwaaier.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Waar je zou denken dat teleurstelling zou overheersen, stond Danny Buijs vooral met trots op het veld na de verloren kampioenswedstrijd. "Misschien moest het wel zo zijn", zegt Buijs na afloop. "Ik ben echt trots op de jongens, als je ziet hoe ze spelen ondanks de druk van de wedstrijd." 

Dat Kozakken Boys de titel misliep, is geen smetje op het vierjarig verblijf van Buijs, zo vindt hij zelf. "Meer teleurgesteld omdat we de titel hadden kunnen pakken. Maar absoluut geen smetje, ik heb hier echt topjaren gehad", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Danny Buijs, die Kozakken Boys verlaat voor FC Groningen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Ahmad Mendes Moreira was na afloop teleurgesteld, maar kon ook direct relativeren en hij besefte dat Kozakken Boys er alles aan had gedaan vandaag. "Wij hadden als ploeg zijnde wel verwacht dat we deze zouden winnen. Nooit hebben we thuis 0-0 gespeeld, maar vandaag wel", zegt Moreira, die zijn trainer volgt naar FC Groningen. Hij verlaat de club met opgeheven hoofd. "Ik ben deze club ontzettend dankbaar. Ik maak nu een mooie stap, maar dat komt mede door de supporters en de mensen rondom de club. Die werken daar zo hard aan."  

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bekijk hieronder het wedstrijdverslag:

De kampioenswedstrijd begon zeer onrustig. Er waren wat relletjes tussen supporters van Kozakken Boys en Katwijk. Een fan van Katwijk stormde net voor de spelers het veld zouden betreden, het veld op. Dat werd niet gewaardeerd door de Kozakken Boys-aanhang die begonnen te trekken en duwen.

Na enige vertraging begon de wedstrijd. Na een rommelige beginfase, kwam er steeds meer lijn in het spel van beide ploegen. Na ongeveer twintig minuten kreeg Kozakken Boys via Ahmet el Azzouti een kans. De spits draaide rond de zestien mooi open, maar krulde de bal naast. 

Kansen
In het vervolg van de eerste helft was het vooral de thuisploeg die het meeste balbezit had. Katwijk zakte ver in en liet Kozakken Boys komen. Dat leidde voor ‘De Boys’ tot een aantal kansjes, maar scoren deed de ploeg van Danny Buijs niet. Op slag van rust kreeg Katwijk de eerste kans van de wedstrijd. Steven Sanchez Angulo schoot de bal net over.

Na een uur spelen kreeg Kozakken Boys via een kopbal een grote mogelijkheid, maar die werd van de lijn gehaald door Katwijk. In de counter die volgde, kreeg de uitploeg kon de uitploeg scoren, maar ook dat lukte niet.

Alles of niets
In het laatste kwartier werd het alles of niets voor de ploeg van Danny Buijs. Al werd de wedstrijd na 80 minuten wel tijdelijk gestaakt, doordat scheidsrechter Cario geblesseerd afhaakte. Na de korte onderbreking ging Kozakken Boys verder waar het gebleven was: met z'n allen naar voren. De thuisploeg bleef via standaardsituaties gevaarlijk, voetballende oplossingen werden zelden gevonden door de stabiele verdediging van Katwijk. De ploeg kon geen potten meer breken, ook niet nadat invaller Berkhout na zijn tweede gele kaart werd weggestuurd.

Door het gelijkspel is Katwijk kampioen geworden in de Tweede Divisie. Kozakken Boys eindigt tweede. Trainer Danny Buijs kan zich nu volledig gaan focussen op zijn nieuwe werkgever Fc Groningen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.