De verloren Champions League-finale van Virgil van Dijk in beeld

26 mei 2018 om 23:00
nl
Virgil van Dijk wilde respect tonen voor Real Madrid, maar kende geen angst voor de Spaanse club. Geschiedenis schrijven in de Champions League-finale, tegen de Madrilenen. Dat was het doel. Het liep anders voor de Bredase verdediger. Met Liverpool verloor hij zaterdagavond met 3-1 van de Europese grootmacht.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Dijk speelde een goede wedstrijd, bij de tegendoelpunten was vooral zijn doelman Loris Karius betrokken. Twee keer ging de Duitser opzichtig in de fout. De eerste keer blunder kon Sadio Mané  nog herstellen door gelijk te maken. Nadat Karius een schot van Gareth Bale volkomen verkeerd had getaxeerd (3-1), was de finale echter gespeeld.

Geschiedenis werd er geschreven, maar dan wel door Real Madrid. Die ploeg won voor de derde keer op rij de Champions League. Van Dijk besloot zo zijn eerste seizoen bij Liverpool, dat hem in januari kocht van Southampton, met een verloren finale. Bekijk hieronder de finale van de Bredase centrumverdediger in zeven foto's.

 

 

 

 

 

 

'Vreselijk'
Na afloop van de wedstrijd stond Van Dijk met de teleurstelling in het lijf de pers te woord. "Vreselijk, echt vreselijk. Dit is een gevoel dat ik niet nog een keer wil meemaken", zei de verdediger tegen Veronica. "Het gevoel dat je hem niet pakt, dat je niet wint. Vreselijk."

Van Dijk wilde de schuld niet bij zijn doelman leggen. "We doen het samen. Dit hoort bij het vak. Helaas dat het vanavond gebeurde”, aldus de aanvoerder van Oranje. Ondanks de pijn neemt hij de verliezersmedaille gewoon mee naar huis. “Je moet ook een goede verliezer zijn. Zo hoort het. Uiteindelijk hebben we terecht verloren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.