Problemen aan het spoor in Oisterwijk voorbij, spoorwegovergangen weer open

29 mei 2018 om 06:15
nl
Twee storingen aan het spoor hebben maandagavond en een groot deel van de nacht en vroege ochtend tot grote problemen geleid bij de vier spoorwegovergangen in Oisterwijk. De overgangen gingen om halftien dicht door een kabelstoring. Dit leverde gevaarlijke situaties op doordat mensen zelf het spoor overstaken. Bovendien was er veel lawaai omdat het waarschuwingssignaal voortdurend afging.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het ging om de overgangen van de Pannenschuurlaan, de Gasthuisstraat, Almystraat en de Heusdensebaan. 

Volgens René Vegter, woordvoerder bij ProRail, is het vaste procedure dat de slagbomen dichtgaan bij een storing. Alle treinen krijgen in dit soort situaties de boodschap om de spoorwegovergangen stapvoets te passeren. "Dit is omdat we weten dat mensen na een tijd helaas vaak besluiten om zelf het spoor over te steken."

Wachten op privacy instellingen...

 

Rond halftwee 's nachts was de kabel vervangen en werkten de spoorbomen weer. Maar later die nacht volgde er een tweede storing, waardoor de spoorwegovergangen opnieuw dicht gingen. De oorzaak van deze storing is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
's Ochtends vroeg reden de treinen luid toeterend voorbij om voetgangers te waarschuwen. Rond zeven uur dinsdagmorgen gingen de spoorbomen bij de vier spoorwegovergangen weer open. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.