Vrouw (88) bestolen in verzorgingshuis, man trekt rekening leeg - Omroep Brabant

Vrouw (88) bestolen in verzorgingshuis, man trekt rekening leeg

29 mei 2018 om 12:00
nl
Een ontzettend laffe diefstal… Een 88-jarige vrouw is in een verzorgingshuis in Breda op uitgekookte wijze van haar bankpas beroofd.
Profielfoto van Jesse van Beljouw
Geschreven door
Jesse van Beljouw

Hoe kon dat nou gebeuren? Vorig jaar eind augustus komt een jonge vrouw met een smoesje het appartement van het slachtoffer binnen aan de Willem van Oranjelaan. Zij steelt de roestbruine tas van de bejaarde vrouw met daarin onder andere de portemonnee van het slachtoffer.

Een dag later, op 31 augustus 2017, neemt een man geld op met de gestolen bankpas. Hoewel van de diefstal van de tas geen beelden zijn, is de pinnende man wel door bewakingscamera’s vastgelegd. Zo is te zien hoe hij bij een geldautomaat aan het Valkeniersplein en het Kloosterplein geld opneemt.

Wie weet meer?
Het bejaarde slachtoffer is inmiddels overleden. Hoewel haar overlijden niks met de diefstal te maken heeft, wil de familie van het slachtoffer toch graag dat de daders worden gepakt. 

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant is maandagavond opnieuw aandacht besteed aan deze zaak. Heb jij tips of ben jij getuige? Neem contact op met de politie via 0800-6070.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.