Video

The Ruggeds dansen voor Amerikaans miljoenenpubliek na zware voorbereiding: 'Het was bikkelen'

29 mei 2018 om 15:30
nl
Drie maanden moesten ze bikkelen in Hollywood, de Eindhovense breakdancegroep The Ruggeds. Draaidagen van veertien uur waren de normaalste zaak van de wereld. Dinsdagavond zijn de dansers uit de Lichtstad voor het eerst te zien in het immens populaire programma World of Dance op de Amerikaanse televisie.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

“Het is erg spannend. Drie maanden hebben we van alles meegemaakt, maar we hebben nog geen eindresultaat gezien”, vertelt Niek Traa, een van de dansers van The Ruggeds. Naar het programma kijken zo’n negen miljoen Amerikanen. In de jury zit onder meer wereldster Jennifer Lopez. 

Stress
Voor de opnames van het programma verbleven de dansers drie maanden in Los Angeles. Het werd alles behalve een snoepreisje. “De draaidagen waren lang, we moesten veel repeteren. Er was veel stress vanwege muziekrechten, shows moesten aangepast worden. We maakten makkelijk dagen van veertien uur. Iedere dag gingen we tot het gaatje”, vertelt Niek.

De tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

Bloed, zweet en tranen dus, maar dat was het volgens hem allemaal waard. De ervaring is onbetaalbaar, het podium een om van te dromen. Het samenwerken met wereldsterren was de kers op de taart. “Het was heel tof om met Jennifer Lopez samen te werken. Je acteert ineens op een heel ander niveau.”

Vliegtuig
De eerste uitzending van World of Dance is dinsdagavond in Amerika op tv te zien. Niek en zijn kompanen zitten dan in het vliegtuig naar Canada voor een theatershow. “NBC, waar World of Dance wordt uitgezonden, stuurt ons de aflevering op. In Toronto gaan we met zijn allen kijken.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.