‘Brein’ achter Limburgse havenbranden vrijgesproken, wel drie jaar cel voor man uit Eindhoven

29 mei 2018 om 17:21
nl
Henk V. (59) uit Gastel, die lange tijd werd gezien als het brein achter de Limburgse havenbranden in 2014 en 2015, is vrijgesproken. Twee andere verdachten, waaronder de 51-jarige Frank V. uit Eindhoven, werden veroordeeld tot drie jaar cel. Dit bepaalde de rechtbank in Roermond dinsdag.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

In Limburg woedden in 2014 en 2015 vier grote havenbranden. De havens in Ohé en Laak, Herten en Roermond gingen in 2014 in vlammen op. Begin 2015 woedde er een brand bij een jachthaven in Wessem, waar Henk V. mede-eigenaar is. De drie mannen werden met alle branden in verband gebracht, maar stonden alleen terecht voor de brand in Ohé en Laak. Voor hun betrokkenheid bij de andere branden was een gebrek aan bewijs.

Verzekeringsgeld
Volgens het OM zou Henk V. opdracht hebben gegeven voor de branden om verzekeringsgeld op te strijken. De rechtbank oordeelde anders. Dna-sporen die op de plaats van de brand werden gevonden, zijn volgens de rechtbank niet overtuigend genoeg om V. te veroordelen. Bovendien zou V. hebben aangetoond dat hij door de brand in Wessem juist financiële schade heeft opgelopen.

De twee andere verdachten, Frank V. (51) uit Eindhoven en Maikel G. (36) uit Maastricht, werden op basis van dna-sporen, het ontbreken van een geloofwaardig alibi en onderlinge contacten wel veroordeeld. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.