Video

Theater aan de Parade gaat ruim 60 miljoen euro kosten

30 mei 2018 om 11:23
nl
Het nieuwe Theater aan de Parade gaat 60,3 miljoen euro kosten. Dat maakte wethouder Huib van Olden woensdagmorgen bekend op het gemeentehuis van Den Bosch. Die prijs is gebaseerd op het prijspeil van 2023 en met aftrek van asbestsanering en voorbereidingskosten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

In het huidige plan is plek voor een grote zaal met 900 tot 1000 zitplaatsen. Op de tweede verdieping komt de tweede zaal. Die zaal heeft 450 tot 500 zitplaatsen op een uitschuifbare tribune of 1000 staanplaatsen. Het voorontwerp moet in maart volgend jaar klaar zijn. Daarna kunnen de vergunningen worden aangevraagd. 

In het eerste kwartaal van 2020 wordt waarschijnlijk gestart met de sloop van het huidige theater. De oplevering van het nieuwe theater staat begin 2023 op de planning. 

De tekst gaat door onder de video.Gedoe over kosten


Over de kosten voor het nieuwe theater was het nodige te doen. In april vorig jaar werd bekend dat de kosten 21 miljoen hoger uitvielen dan oorspronkelijk was gepland. Het totaalbedrag kwam uit op 71 miljoen euro. In dat plan werd uitgegaan van volledige nieuwbouw.

Een maand later werd de komst van een nieuw Theater aan de Parade aangekondigd.  Het theater moet gebouwd worden op de kelder van het bestaande gebouw. Door het oude fundament intact te laten, blijven de kosten lager dan bij de vorige plannen, namelijk 50 miljoen euro. In het plan was aanvankelijk geen plek voor een tweede zaal, maar de raad besloot vorige zomer unaniem dat die er toch moet komen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.