'Donderdag met recht een donderdag': kans op stevige onweersbuien

31 mei 2018 om 06:07
nl
Stevige onweersbuien. daarvoor waarschuwde het KNMI vanaf het begin van de middag tot negen uur donderdagavond. Lokaal kan hierbij veel regen vallen. Ook kan er sprake zijn van hagel. Weerman Jordi Bloem van MeteoGroup stelt dat 'donderdag met recht een donderdag kan worden'. Maar dit lang niet overal. Hij noemt het dan ook 'best een lastige verwachting'.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

In onze provincie is vanwege deze verwachting net als in de rest van het land vanaf een uur donderdagmiddag code geel van kracht. De waarschuwing geldt tot negen uur donderdagavond. 

Wachten op privacy instellingen...

Dinsdag waarschuwde het KNMI ook voor forse onweersbuien. Toen gold een groot deel van de dag zelfs code oranje. In het westen van de provincie was de overlast toen het grootst.

'Hinder voor verkeer en buitenactiviteiten'
Verkeer en buitenactiviteiten kunnen volgens het meteorologisch instituut ook donderdag dus hinder ondervinden van de onweersbuien. “Mijd open water en open gebied en schuil niet onder bomen”, luidt de waarschuwing.

Wachten op privacy instellingen...

 

Verder adviseert het KNMI weerberichten en waarschuwingen in de gaten te houden. In het westen van de provincie moesten automobilisten donderdagochtend vroeg eerst nog rekening houden met dichte mist. Plaatselijk was het zicht minder dan tweehonderd meter. De mist was al snel opgetrokken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.