Piloot sportvliegtuigje overleden na crash vlakbij Breda International Airport - Omroep Brabant
Video

Piloot sportvliegtuigje overleden na crash vlakbij Breda International Airport

31 mei 2018 om 11:41
nl
Vlakbij Breda International Airport is donderdagochtend een reclamevliegtuigje neergestort. Het vliegtuig vloog na de crash in brand. Volgens de politie is de mannelijke piloot van het vliegtuig overleden. Hij zat alleen in het vliegtuig. "Het leek of hij de snelweg wilde vermijden om te crashen."
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Vanaf de snelweg A58 waren flinke rookwolken te zien. Het toestel belandde in het gras in de bocht van afslag Bosschenhoofd. De sleep van het reclamevliegtuig is in de buurt gevonden en lag deels in een tuin. Het vliegtuig werd inmiddels afgeschermd omdat het lichaam van de piloot nog in het wrak lag.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Vliegtuigje crashte tijdens opstijgen
Het toestel crashte rond elf uur donderdagochtend. Om dat moment regende en onweerde het flink in de omgeving. Het is niet bekend of de piloot of daardoor in de problemen kwam. De luchtverkeerstoren op het vliegveld geeft piloten informatie en advies over de weersomstandigheden. Het is vervolgens aan de piloten zelf om te beslissen of ze de lucht in gaan of niet. Het is niet bekend wat het advies van de toren was donderdagochtend.

Het gaat om een vliegtuigje van CNE Air Luchtreclame. Een medewerkster van het bedrijf bevestigt dat. "Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd', reageert ze hevig ontdaan. Het is niet bekend hoe ervaren de piloot was. Het is niet voor het eerst dat een vliegtuig van dit bedrijf in de problemen komt. In 2013 stortte een toestel neer in Zeeland. In 2015 kreeg een vliegtuig motorpech en maakte een noodlanding in Breda.

De politie doet onderzoek naar de crash. "Luchtvaartspecialisten en forensisch rechercheurs proberen erachter te komen wat er mis is gegaan. Wel is duidelijk dat het toestel een paar honderd meter na vertrek in de problemen kwam", laat een woordvoerder weten. 

Onderzoeksraad voor Veiligheid onderweg
Er werd een traumahelikopter opgeroepen die vanaf vliegbasis Volkel moest komen. Het is niet duidelijk of de helikopter geland is ter plaatse. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is onderweg om de crash te onderzoeken. Een politiehelikopter vliegt over het gebied om foto's te maken.

Vanwege de hulpdiensten op de A58 ontstond er een flinke file tussen Breda en Roosendaal. De snelweg was afgesloten richting Roosendaal. Rond kwart voor twaalf ging de weg weer open voor verkeer. Alleen de oprit is nog dicht.

Boetes
Er werd een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Princeville bij Breda, automobilisten werd geadviseerd daar de A16 te gebruiken. De politie heeft vijf automobilisten een boete gegeven omdat ze over de vluchtstrook reden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.