Kiki Bertens eenvoudig door naar derde ronde op Roland Garros: 'Ik ben superblij'

31 mei 2018 om 17:48
nl
Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van Roland Garros. De tennisster uit Breda versloeg in de tweede ronde Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland in twee sets: 6-4, 6-2.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Bertens had 72 minuten nodig om Sasnovich aan de kant te zetten. Op het derde matchpoint sloeg Bertens toe. In de eerste ronde versloeg Bertens ook een speelster uit Wit-Rusland, Aryna Sabalenka. Het werd 6-2 en 6-1 voor de nummer achttien van de wereld.

Tekst gaat door onder de Instagram post.

Wachten op privacy instellingen...

'Kijk nooit verder'

In een eerste reactie tegenover Eurosport liet Bertens weten tevreden te zijn met haar spel. "Ik ben superblij dat ik de derde ronde al heb gehaald", aldus de Bredase. In de volgende ronde wacht topspeelster Angelique Kerber uit Duitsland. "Is dat zo? Ik kijk nooit verder. Maar dat is een lastige tegenstander. Maar dat is iedere tegenstander in de derde ronde van een Grand Slam-toernooi."

Veel kenners zien in de Bredase een van de outsiders om de titel te pakken in Parijs. In 2016 kwam ze tot de laatste vier, waarbij ze met regelmaat haar grote talent op gravel liet zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.