Wapen moordpoging Oss is teruggevonden bij verdachte tbs'er

1 juni 2018 om 11:12
Onderzoek na het beschieten van de rijschoolhoudster (archieffoto: SQ Vision).
Onderzoek na het beschieten van de rijschoolhoudster (archieffoto: SQ Vision).
Het vuurwapen dat in 2015 werd gebruikt bij de poging om de Osse Bianca van der H. te vermoorden, is teruggevonden bij de tbs'er die in verband met deze zaak is aangehouden. Ook telefoongegevens, camerabeelden en het signalement wijzen in de richting van verdachte Marco F. Dat zei de officier van justitie vrijdagochtend tijdens de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de 47-jarige man uit Herpen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Bianca van der H. werd 1 april 2015 in haar eigen huis in Oss beschoten, maar ze wist op tijd weg te duiken en overleefde zo de aanslag. Ze raakte slechts lichtgewond aan haar arm. 

Hans van Geenen
De Osse vrouw is een bekende in het criminele milieu. Ze was de vriendin van Hans van Geenen, die in 2008 werd gedood bij een schietpartij op de A73 tussen Venlo en Nijmegen, vermoedelijk vanwege een conflict in het drugsmilieu. Zelf zat Van der H. ook in de hennepteelt. Eerder dit jaar is ze veroordeeld voor wapenbezit. 

De politie denkt dat Marco F. opdracht voor de aanslag heeft gekregen van Martien R., haar ex en lid van een beruchte misdaadfamilie. Tegen hem is tot dusver echter onvoldoende bewijs gevonden. R. werd ook verdacht van de moord op Hans van Geenen maar hij is in hoger beroep vrijgesproken.

Vergissing
In 2016 werd opnieuw een aanslag het leven van Bianca van der H. beraamd, maar toen maakte de schutter een vergissing en werd in Berghem een andere vrouw - Mandy van der Sluys - door het hoofd geschoten. Zij overleefde de aanslag ook. 

Marco F. is tot tbs veroordeeld vanwege een gewapende overval in het Overijsselse Holten, een paar dagen voor de liquidatiepoging in Oss. De strafzaak tegen hem wordt eind dit jaar inhoudelijk behandeld.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...