'Zij waren wel heel slecht', Van Gerwen en Van Barneveld hebben makkelijk avondje bij World Cup - Omroep Brabant

'Zij waren wel heel slecht', Van Gerwen en Van Barneveld hebben makkelijk avondje bij World Cup

1 juni 2018 om 23:08
nl
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben Gibraltar met speels gemak uitgeschakeld in de eerste ronde van de PDC World Cup of Darts. Het Nederlandse duo kwam geen moment in de problemen en won de partij simpel met 5-0. "Zij waren wel heel slecht hoor", was de eerste reactie van Michael van Gerwen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Barneveld noemde Nederland voorafgaand aan de wedstrijd al de topfavoriet voor de eindzege van het toernooi, en dat lieten ze tijdens de eerste ronde zien. Met een gemiddelde van 102.5 waren Van Gerwen en Van Barneveld de beste van de eerste ronde qua gemiddelde. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Goed begin
Van Gerwen gooide in de eerste leg meteen een fantastische 160-finish uit. 'Mighty Mike' ging meteen verder en gooide er een 180-score achteraan. "Dat was een heerlijk begin", zegt Van Gerwen in gesprek met RTL7. Ook de tweede leg ging simpel naar Nederland toe. Ondanks drie gemiste pijlen op de dubbel vier van Van Gerwen, gooide Van Barneveld de leg daarna alsnog makkelijk uit. 

Zonder moeite
Het duo van Gibraltar zat geen moment in de wedstrijd. Ze waren simpelweg niet goed genoeg voor Van Gerwen en Van Barneveld. Ook de derde, vierde en vijfde leg werden zonder enige moeite gewonnen door het Nederlandse team. "Maar zij waren ook wel heel slecht hoor", zegt Van Gerwen. "Op een gegeven moment zei ik tegen ze: 'Het gaat niet echt lekker hé?'" 

Oefenpotje
De eerste ronde wedstrijd leek meer op een oefenpotje en zo stond vooral Van Gerwen ook op het podium. Elke keer was de darter uit Vlijmen contact aan het zoeken met de twee spelers van Gibraltar en elke keer stond 'Mighty Mike' met een grote glimlach te kijken als de tegenstanders gingen gooien.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Goed in vorm
Van Barneveld gaf in gesprek met RTL7 toe dat Van Gerwen ongelooflijk goed in vorm was. "Hij was zo goed in vorm. Ik hoefde bijna niks te doen. Maar zij kwamen ook gewoon niet in de buurt." 

Ook morgenavond spelen Van Gerwen en Van Barneveld weer de laatste partij van de avond. Dan speelt het Nederlandse team tegen Zuid-Afrika. Zij wonnen in de eerste ronde met 5-3 van Hongarije.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.