Video

Het is lekker op de trekker: boeren, burgers en buitenlui geven gas

2 juni 2018 om 19:55
nl
Met de vlam in de pijp door de Biesbosch. Leden van de Historische Motoren en Tractoren vereniging (HMT) trokken zaterdag met al het moois wat ze hebben onder meer door de Biesbosch. Rond de honderd oude tractoren trokken pruttelend en soms vette dieseldampen uitbrakend door het landbouwgebied de Oostwaard tussen Werkendam en Hank.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Met je oude tractor lekker naar buiten en (gedoseerd) gas geven. Hobbyisten, maar ook boeren, in bezit van zo’n oudje doen het graag: gewoon een lekker toertochtje door de buitenlucht en aan de ander laten zien wat voor mooi speelgoed je hebt.

Het lange lint van tractoren, in een vlak landbouwgebied waar je kilometers ver kunt kijken, was zaterdag ‘een beetje vreemd’ om te zien. Vogelaars en toeristen zagen en hoorden wel wat brommen in de verte, maar een idee wat het zou kunnen zijn had eigenlijk niemand. Iemand opperde zelfs het idee dat het weleens om een uitvaart zou kunnen gaan.

Werkpaarden
Pas bij het naderen van het lange lint was duidelijk dat het ging om een enorme stoet oude tractoren. Oude beestjes die in hun werkzame leven heel wat hebben geploegd en geploeterd op de vette kleiakkers. Zaterdag waren de werkpaarden van weleer luxepaarden met onder meer een uitstapje door de Biesbosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.