Van Gerwen geeft over net voor dartswedstrijd, maar wint wel makkelijk aan zijde Barney - Omroep Brabant

Van Gerwen geeft over net voor dartswedstrijd, maar wint wel makkelijk aan zijde Barney

2 juni 2018 om 22:54
nl
Van Gerwen en Van Barneveld (foto: VI Images).
Van Gerwen en Van Barneveld (foto: VI Images).
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben opnieuw makkelijk de volgende ronde bereikt van de World Cup of Darts. Van Gerwen won de eerste partij makkelijk met 4-0 en ook Van Barneveld wist zijn single partij te winnen zonder maar één leg weg te geven: 4-0.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Vanaf de tweede ronde van de World Cup of Darts spelen de landenteams eerst twee single-partijen. Mocht het zo zijn dat het na die twee wedstrijden nog gelijk staat, moet er een koppelwedstrijd aan te pas komen om te bepalen wie er doorgaat. Die koppelwedstrijd was er in het geval van Van Gerwen en Van Barneveld niet nodig. "Je wint en daar gaat het om", was de eerste reactie van Van Gerwen. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Overgeven
De darter uit Vlijmen begon naar eigen zeggen niet lekker aan de wedstrijd, maar dat had een opvallende reden. "Ik heb voor de wedstijd nog overgegeven, dus mijn buik voelde niet goed aan", zegt 'Mighty Mike' in gesprek met RTL7. "Ik denk dat het eten niet goed is gevallen, maar nu gaat het weer goed." 

Twaalf
Van Gerwen mocht als eerste aantreden tegen O'Brien. De Zuid-Afrikaan had niks te vertellen tegen de nummer één van de wereld. 'Mighty Mike' won simpel met 4-0. Van Gerwen miste veel dubbels en opvallend was dat de hoogste uitgooi van Van Gerwen dubbel zes was. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Van Barneveld moest aantreden tegen Steven Peterson. De Zuid-Afrikaan kreeg in de eerste leg al evenveel kansen op de dubbel als zijn landgenoot tegen Van Gerwen over de hele wedstrijd. Toch ging de eerste leg naar 'Barney'. Daarna was het geen moment meer een wedstrijd en kon Van Barneveld team Nederland makkelijk naar de kwartfinale gooien.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Geen leg tegen
Door de makkelijke 5-0 zege van vrijdag tegen Gibraltar, en de makkelijke 4-0 overwinningen van beide mannen betekent dat Nederland nog geen leg verloren heeft op het toernooi in Frankfurt. 

In de kwartfinale staat Duitsland te wachten. De Duitsers hebben het thuisvoordeel, weten ook Van Gerwen en Van Barneveld. "Ze zullen de zaal mee hebben", zegt Van Gerwen. "Maar we moeten van onze eigen kwaliteit uitgaan en vanaf het begin af aan druk zetten. Dan weet ik zeker dat we winnen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.