Rico Verhoeven flikt het weer en verdedigt wereldtitel zwaargewicht voor de zevende keer

3 juni 2018 om 00:28
nl
Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel behouden. De 29-jarige kickbokser uit Halsteren verdedigde voor de zevende keer met succes zijn wereldtitel door Mladen Brestovac te verslaan.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In 2016 won Verhoeven ook al een keer van de Kroaat. Net als toen werd Verhoeven ook nu weer unaniem door de jury verkozen als winnaar van het gevecht. "Ik verwachtte een moeilijke wedstrijd", zei Verhoeven meteen na afloop van de wedstrijd. "Brestovac is een geweldige vechter. Maar ik bleef naar links gaan en dat zorgde ervoor dat hij zijn specialiteit niet kon gebruiken."  

Dominantie
In de eerste ronde ging het gelijkwaardig op tussen de Nederlander en de Kroaat. Beide heren kregen een aantal klappen te verwerken. Toch ging de eerste ronde naar 'The King of Kickboxing'. Verhoeven domineerde daarna de tweede en derde ronde. Hij deelde een paar rake klappen uit op het hoofd van Brestovac.

Huiswerk
Verhoeven controleerde heel de wedstrijd, al bleef het telkens uitkijken voor de gevaarlijke linkertrap van Brestovac. In de laatste ronde moest de Kroaat voor een knock-out gaan om de partij nog te kunnen winnen. Maar Verhoeven had zijn huiswerk goed gedaan, zijn dekking aan de rechterkant was de gehele wedstrijd uitstekend en dus kon Brestovac zijn specialiteit niet benutten.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Op 29 september komt Verhoeven opnieuw in actie tijdens Glory 59. In de Johan Cruijff Arena is Badr Hari dan naar alle waarschijnlijkheid de tegenstander van 'The King of Kickboxing', al moet de bevestiging nog komen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.