Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wereldkampioen darts: 'We waren gewoon de beste' - Omroep Brabant

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wereldkampioen darts: 'We waren gewoon de beste'

3 juni 2018 om 16:20
nl
Michael van Gerwen heeft zondag samen met Raymond van Barneveld de World Cup of Darts gewonnen. De Nederlanders versloegen Schotland met 3-1.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Van Gerwen trapte af met een zege op de Schot Peter Wright. Hij klopte 'Snakebite' met 4-2, waarna Gary Anderson de stand gelijk trok met een overtuigende overwinning op Van Barneveld. In de dubbels trok Nederland aan het langste eind (4-1), waardoor Van Gerwen de finale besliste tegen Gary Anderson.

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

"We speelden allebei fantastisch", aldus Mighty Mike. "We vingen elkaar op als er iets moest gebeuren en we waren gewoon de beste." 

Vierde wereldtitel
Het is de vierde keer dat Nederland de wereldtitel pakt. Van Barneveld was bij al die titels betrokken; voor Van Gerwen is het de derde. "Een fenomenale prestatie", zei Van Gerwen. "Het is een WK en dat maakt het toch extra speciaal."

“We waren favoriet, maar dat moet je wel waarmaken en dat hebben we gedaan. We zijn gewoon het beste koppel ooit.” 

Wachten op privacy instellingen...

België
Nederland bereikte de finale door België te verslaan. Mighty Mike won in de openingspartij met 4-2 van Kim Huybrechts - met een gemiddelde  van 105,78 - waarna Raymond van Barneveld in een fantastische partij afrekende met Dimitri van den Bergh.

Eerder op de dag boekte Van Gerwen een prachtige overwinning geboekt op Martin Schindler. De Brabander en de Duitser leverden een duizelingwekkende partij af met enorme gemiddelden. Schindler sloot de wedstrijd af met het fenomenale gemiddelde van 110, maar verloor toch: 1-4. 

Wachten op privacy instellingen...

 In de andere partij won Raymond van Barneveld van Max Hopp, waardoor Nederland de halve finale bereikte. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.