Crisis bij voetbalclub CHC na racistische opmerkingen bestuurslid

4 juni 2018 om 21:22
nl
De Bossche amateurvoetbalclub CHC verkeert in zwaar weer. Afgelopen dagen zijn vrijwilligers, jeugdtrainers en de jeugdspelers opgestapt omdat er in het bestuur racistische opmerkingen zijn gemaakt. Eerder had de club een conflict met de gemeente die het vertrouwen in een deel van het bestuur opzegde vanwege de manier waarop subsidiegeld is besteed.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De vierdeklasser CHC is geworteld in Den Bosch-West en heeft veel leden uit minderheidsgroepen. Toen het conflict over de subsidie ontstond, heeft een van de bestuursleden zich laten ontvallen dat de club 'een opvanghuis is voor aapjes van de straat'. Die opmerking lekte uit en heeft binnen de vereniging tot een storm van protest geleid.

Opmerking is de druppel
Een bron (naam bij de redactie bekend) binnen de vereniging bevestigt dat het binnen het bestuur crisis is. De gemeente eist het aftreden van enkele bestuursleden omdat zij subsidiegeld verkeerd zouden hebben gebruikt. Die bestuursleden weigeren te vertrekken en daardoor is de zaak in een impasse geraakt. Voor een aantal vrijwilligers was de opmerking over de 'aapjes' de druppel. 

De jeugdafdeling van CHC ligt nu min of meer op z’n gat. De bestuurscrisis had CHC al in zwaar weer gebracht. Momenteel ligt de voetbalcompetitie stil en heeft het vertrek van mensen van de jeugdafdeling geen directe gevolgen voor wedstrijden. Het is de vraag of de club voor de start van het nieuwe seizoen de problemen kan oplossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.