Een heuse Vincent van Gogh-racefiets! Heel mooi, en heel duur

6 juni 2018 om 23:50
nl
Het is een heel hele dure racefiets, maar dan heb je ook wat. Het allernieuwste blitse Giant-model, op een bijzondere manier bedrukt met de prachtige zonnebloemen van Vincent van Gogh. Die wil toch iedereen wel hebben? Dat kan, voor 19.500 euro.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Maar”, legt de bedenker van de fiets Thomas Snels uit, “Voor een fiets in dit topsegment is dit heel gewoon. Daar begint het mee, een superfiets als uitgangspunt. Bovendien zit er een prachtig design op. Het is een fiets om naar te kijken. Sommige mensen fietsen erop, andere hangen hem aan de muur als kunstobject.”

Goed doel
De fiets is bovendien een limited edition. Er zullen er maar 250 van worden gemaakt. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vincent van Gogh Brabant, die het cultureel erfgoed in stand houdt. Hoe groot het percentage is, wil Snels niet zeggen. “Het is een aanzienlijk bedrag.”

Wachten op privacy instellingen...


Maar waarom toch een Van Gogh-fiets? Want als je aan de kunstenaar denkt, denk je niet direct aan een fiets. “We vertellen in Brabant het verhaal van Vincent van Gogh”, legt Snels uit. “Mensen kunnen hier in zijn voetsporen lopen. Maar fietsen is natuurlijk nog leuker. En zo ontstond dit idee.”

Vakwerk
Het bedrukken van de fiets ging op een bijzondere manier. “We spuiten de bedrukking op het oppervlak van een bak water en daar laten we het frame dan inzakken”, legt Jim Cranen van Unlimited Colors uit. Bij de werkplaats in Venhorst hebben ze op het moment de eerste zes modellen hangen, die moeten deels nog geverfd worden.

Wachten op privacy instellingen...


De fiets van Snels werd woensdagavond gepresenteerd tijdens een netwerkborrel in Etten-Leur. Na afloop zijn er wat mensen die de fiets nog willen bewonderen. “Mag ik hem even vasthouden? Echt een prachtige fiets, daar moet op gefietst worden.” Of het de bijna 20.000 euro ook waard is? “Ja en wat is duur? Maar als je hem intensief gebruikt en je hebt er plezier van, dan vind ik hem niet duur.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.