Video

Waar ooit de V&D zat in Eindhoven, opent nu een 'warehouse of innovation' [VIDEO]

7 juni 2018 om 11:20
nl
De personeelsingang van de oude V&D in de binnenstad van Eindhoven oogt vervallen en desolaat. Maar als je de hoek omgaat, kom je in een fris geverfde ruimte waar Eindhovense start-ups zich gaan presenteren aan het publiek. Op de plek waar vroeger La Place zat kan je weer koffie drinken. Welkom in het tijdelijke 'warehouse of innovation',
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Al 2,5 jaar staat het iconische gebouw van het failliete warenhuis leeg. Harm Rensink kwam op het idee om er een soort van warenhuis van innovatie van te maken. "Eindhoven heeft zoveel te bieden op het gebied van innovatie en techniek, alleen is het normaal gesproken verborgen voor het publiek. Wij willen het aan de mensen laten zien." Harm denkt dat het voor het winkelende publiek vast de moeite loont om even binnen te lopen.

Wachten op privacy instellingen...

 

Compleet verval
Toen de ploeg van het 'warehouse of innovation' drie maanden geleden het oude V&D-pand voor het eerst betrad, troffen ze een compleet vervallen gebouw aan. "Het was smerig en stoffig. De roltrappen waren eruit gesloopt en niets werkte nog", zegt Harm. Ondertussen is er hard gewerkt om de begane grond en de eerste verdieping op te knappen.

Op de eerste verdieping zit Defensie. Die gaan op eigentijdse wijze, onder meer met een escape room, proberen om mensen enthousiast te krijgen om in het leger te gaan.

Winkels en appartementen
De oude V&D is vanaf vrijdag elf uur weer open voor het publiek. Het 'warehouse of innovation' zit er tot eind dit jaar. Later zullen er waarschijnlijk winkels en appartementen in het gebouw komen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.