Video

Meisje scheurt bekken na val van vernielde schommel

7 juni 2018 om 13:03
nl
In Den Bosch is woensdag een kind van een schommel gevallen nadat die brak. Dat gebeurde op het terrein van kindcentrum Boschveld. Volgens gemeente Den Bosch, die verantwoordelijk is voor de speeltoestellen, is de schommel onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat die zeer waarschijnlijk is vernield. Het meisje liep twee scheuren in haar bekken op.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Het 12-jarige meisje zat met drie andere kinderen op de schommel toen die afbrak. Het gaat om een nestschommel (voorbeeld Google), die ook bedoeld is voor meerdere kinderen. Die drie kinderen liepen geen verwondingen op. Het meisje, dat in de bovenbouw van de basisschool zit, zit op dit moment in een rolstoel, maar ze maakt het goed. "Ze kan maandag gewoon mee op schoolkamp", zo zegt directeur Hans van Zoggel. 

De gemeente controleert alle speeltoestellen vier keer per jaar. "Dat doen we drie keer zelf en één keer wordt dat door een extern bureau gedaan", zo zegt een woordvoerder. "Uit de laatste controle zijn geen bijzonderheden gekomen. Toen wij de schommel na de val controleerden zagen we dat er iets geforceerd was." De schommel stond op de lijst om binnenkort weer gecheckt te worden.

Aangifte van vernieling
De gemeente zegt donderdag aangifte van vernieling te gaan doen. "Het ligt dan bij de politie voor verder onderzoek." De school doet geen aangifte. "De gemeente is verantwoordelijk, daarom doen wij geen aangifte", aldus Van Zoggel.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.