Video

Camping Best Kept Secret stroomt vol festivalgangers: 'Goed eten, anders kun je niet goed drinken'

8 juni 2018 om 15:15
nl
Als pakezels lopen ze over de weg, een rugzak op de rug en twee tassen in de hand. De bussen zitten bomvol. Het is weer tijd voor het festival Best Kept Secret en dus komen duizenden liefhebbers vrijdag naar Hilvarenbeek om een plekje op de camping van de Beekse Bergen te zoeken.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Een lange stoet van mensen draagt de bagage de trap op bij het viaduct over de N269. Van koelboxen tot radio's, alles gaat mee. Niet makkelijk om zoveel mee te sjouwen, maar de bezoekers zijn creatief. Zo kijkt de een de kunst af bij de Afrikaanse stammen en laat de ander haar vrienden alles dragen.

Wachten op privacy instellingen...

Luxe is niet nodig
Nadat ze de lange tocht achter de rug hebben ploffen de meesten neer in een aftands stoeltje. Een lauw blik bier gaat open en ze vegen het zweet van hun hoofd. Maar aan een hotel moeten de festivalgangers niet denken. "Daar hebben we geen geld voor", vertelt een jongen die zijn luchtbed aan het oppompen is. "We maken het zelf gezellig. Het is leuk dat de buurvrouw vraagt of ik een pomp wil lenen, omdat ik het anders niet zou redden voor de start van het festival."

Een ander ziet dat toch ietwat anders. Een jonge man loopt met een fornuis en een krat te sjouwen. "Boodschappen, maar niet alleen bier," hijgt de jongen. "Goed eten, anders kun je niet goed drinken."

Drukke boel
De bezoekers krijgen de komende dagen onder meer optredens van de Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem voorgeschoteld. Het festival duurt drie dagen en trekt 25.000 bezoekers. Weekendtickets zijn al uitverkocht, dagtickets zijn er nog wel. 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.