Video

Met een biertje in de hand in een bomvol stadion: voor de dertiende keer 'Groots met een Zachte G'

8 juni 2018 om 17:07
nl
Een bomvol stadion en een biertje in de hand. De stemming bij duizenden fans van Guus Meeuwis zat er goed in voor de dertiende editie van Groots met een Zachte G. "Guus is een echte Brabander. Daar houden we natuurlijk van. Hij is de enige Nederlander van wie ik echt fan ben."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Rapper Diggy Dex mocht het publiek opwarmen, om halfnegen kwam Guus het podium op. Ook Ilse DeLange en Kraantje Pappie waren van de partij.

De tekst gaat door onder de video.

 

Teenslippers
Een groepje vrouwen uit Veldhoven had er in ieder geval zin in. De vrouwen waren al vroeg op het Plein van de hemelse voorpret, waar veel Guus-spullen te koop zijn, waaronder Guus-teenslippers. "We gaan ieder jaar. De sfeer, het gezelschap, alles bij elkaar maakt het hartstikke leuk."

Wachten op privacy instellingen...

Ze hebben zich goed uitgedost. Oranje shirts met de opdruk 'Guuske' op de achterkant en een Brabantsjaal. "Guus is een echte Brabander", zegt een van hen. "Daar houden we natuurlijk van. Hij is de enige Nederlander van wie ik echt fan ben."

Wachten op privacy instellingen...

Een van de bezoekers kijkt al maandenlang naar het concert uit. "Het is zo cool om hem in het echt te zien, zoveel mensen om je heen. Ik verheug me er al heel lang op. Ik kon vannacht al niet slapen."

De tekst gaat door onder de video.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Intercom
Ook in de trein richting Eindhoven zat de stemming er goed in. Daar klonk door de intercom 'Het is een nacht', zo meldt Robin Vonken op Twitter. Anderen melden dat ook in de stiltecoupé massaal nummers van Guus Meeuwis werden ingezet. 

Tien jaar samen, tien jaar Guus
Voor Angelique en Dennis wordt het een speciale editie. "We zijn dit jaar tien jaar samen en dit wordt ook de tiende keer dat we naar Groots met een Zachte G gaan. Toen we elkaar net leerden kennen, kwamen we erachter dat we allebei groot fan zijn van Guus. We kunnen ons allebei erg vinden in veel songteksten van hem." Voor de gelegenheid hebben ze speciaal een T-shirt ontworpen.

 

Toch kaartjes
Dinsdag is het vierde en laatste concert van deze editie. Laurina kan haar geluk niet op. Een onbekende heeft kaartjes voor haar in de brievenbus gegooid. "Tranen in mijn ogen", laat ze weten. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.