Rubik's kubus oplossen in 17 seconden is snel, maar niet snel genoeg voor plek op het WK - Omroep Brabant
Video

Rubik's kubus oplossen in 17 seconden is snel, maar niet snel genoeg voor plek op het WK

9 juni 2018 om 20:01
nl
Op de High Tech Campus in Eindhoven lieten internationale speedcubers zien hoe snel ze een Rubik’s kubus op kunnen lossen of juist in een bepaalde combinatie kunnen draaien. En helaas, de Brabanders brachten het er opvallend genoeg het slechtst vanaf.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

Daniel Sheppard uit Londen was de snelste in de categorie Speed Cubing. Maar ook in Re-Scramble, de ronde waarin een gehusselde kubus nagemaakt moest worden, was Sheppard de winnaar. In de categorie Fastest Hand loste Sebastian Weyer uit Duitsland als eerste de kubussen met één hand op. Kalina Jakubowksa uit Polen was de snelste vrouw. 

Te jonge 'professional'
"Ik ben een van de weinige kinderen die meer dan tweehonderd verschillende algoritmes kent om de kubus op te lossen. Er zijn zóveel mogelijkheden, dat is echt gaaf!", zegt een 12-jarige deelnemer. "Mijn record is 6,85 seconden waardoor ik zeker grote kans zou maken om te winnen. Ik mag alleen niet meedoen, want ik ben nog te jong."  

"In 17 seconden heb ik de kubus opgelost, maar dat was bij lange na niet snel genoeg", zegt een van de Brabanders. "Ik had graag nog een ronde verder willen komen, maar dat was niet echt realistisch geweest." 

Wachten op privacy instellingen...


In meer dan vijftien verschillende landen hebben de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de grote finale. Die wordt in Boston gespeeld op 22 en 23 september. Wie op dat kampioenschap het snelste is binnen één van de categorieën, wint een deel van de prijzenpot ter waarde van 30.000 dollar. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.