Maikel Verberk wil meer gaan darten: 'Binnen twee jaar gooien op een groot televisietoernooi'

9 juni 2018 om 20:30
nl
Maikel Verberk wordt meermaals ‘de nieuwe Michael van Gerwen’ genoemd. Zaterdag zette hij zijn naam weer eens op de ‘dartskaart’ door de halve finale van de PDC Development Tour te bereiken. In die halve finale was de Belg Dmitri van den Bergh te sterk (5-1), maar Verberk kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste officiële PDC Development-toernooi.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Je baalt natuurlijk wel dat je de finale niet bereikt, maar achteraf gezien ben ik kei tevreden”, zegt Verberk. De 19-jarige darter uit Herpen speelde voor het eerst mee bij het jeugdcircuit van de PDC, waar darters tot en met 23 jaar aan mogen deelnemen. Vorig jaar was hij er al eens bij, maar naar eigen zeggen was dat om alles eens een keer mee te maken. “Ik heb goed staan gooien vandaag, dus wat dat betreft ben ik tevreden.”

Verberk vond het een zware dag. “Het was ontzettend warm en je gooit veel partijen achter elkaar waardoor je weinig tijd hebt om tot rust te komen.” In de kwartfinale stond Verberk tegenover een andere Brabander: Berry van Peer. Verberk wist die partij ternauwernood te winnen met 5-4. 

School en werk

De jonge darter heeft nog niet de volledige focus gelegd op het darten. “Ik ben nog druk bezig met school en werk, waardoor ik niet altijd kan darten.” Verberk wil volgend jaar voor een Tourkaart gaan bij de PDC, waardoor hij meer toernooien kan gaan gooien en de focus dus meer op het darten kan gaan leggen. “Dat is wel het doel, ja. Meer trainen en meer toernooien spelen. Uiteindelijk wil je natuurlijk gaan voor die top 32, maar op dit moment ben ik daar nog niet echt mee bezig.”

Verberk wil alles rustig opbouwen en zichzelf vooral niet te veel druk op leggen. “Mijn voornaamste doel op dit moment is om eens mee te doen tijdens een televisietoernooi. Dat kan wellicht binnen twee jaar.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!