Video

Spookrijder veroorzaakt dodelijk ongeluk op A16 bij Breda, weg richting Antwerpen weer vrij

10 juni 2018 om 06:09
nl
Bij een zwaar ongeluk op de A16 zijn zaterdagnacht een 49-jarige man uit Dordrecht en een 27-jarige man uit Litouwen om het leven gekomen. De politie laat weten dat de aanrijding vermoedelijk het gevolg is van een spookrijder. Tussen Breda en knooppunt Galder was de weg lange tijd dicht. Inmiddels is die weer vrijgegeven.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Bij het ongeluk, dat gebeurde rond halfvier, waren meerdere voertuigen betrokken. Wijkagent Richard Konings noemt het 'zeer heftig'. Veel hulpdiensten werden opgeroepen. "We hebben allemaal geweldig werk verricht." 

Wachten op privacy instellingen...

 

Het onderzoek naar het ongeluk was rond kwart voor negen zondagochtend afgerond. Vervolgens werd begonnen met het schoonmaken van het wegdek. Daarna kunnen de wrakken geborgen worden.  

Spookrijder
Verkeer richting Antwerpen wordt door Rijkswaterstaat geadviseerd om te rijden via Oosterhout en de A59, A27 en de A58 te nemen.

De doden zijn de bestuurders van twee auto's. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. Een aantal andere voertuigen raakte beschadigd, omdat die bestuurders niet op tijd konden uitwijken. 

Nog een dode
Zaterdagmiddag viel er ook al een dode in het verkeer. Toen kwam een 16-jarige jongen om het leven op de A59 bij Made. Hij zat in een auto die door een 18-jarige man werd bestuurd. Die botste op een andere auto en belandde daarna in een weiland.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.