Jeffrey Herlings ongenaakbaar bij MXGP en verpest ondanks slechte start 'Frans feestje'

10 juni 2018 om 18:13
nl
'Een Frans feestje verpesten', zo stelde Jeffrey Herlings zich vooraf als doel. Het lukte hem eenvoudig. In de eerste manche reed hij van start tot en met finish vooraan bij de MXGP in Saint Jean d'Angely. Bij de tweede manche van de Grand Prix van Frankrijk wist hij na een slechte start iedereen in te halen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het was een lastig parcours om in te halen, wat in het voordeel was van Herlings die na een goede kwalificatie als eerste mocht starten. Bij de eerste manche startte Herlings goed. Hij finishte ruim vijf seconden voor de Belg Clément Desalle. De Italiaan Antonio Cairoli, Herlings’ grootste uitdager, werd op zes seconden derde.

Bij de tweede manche ging het echter mis bij de start. Herlings raakte ingeklemd en zakte terug naar een tiende plaats, wat tot een spectaculaire inhaalrace leidde. Met nog drie minuten en twee ronden te racen, nam de KTM-coureur de leiding weer over van regerend wereldkampioen Cairoli. De koppositie kwam vervolgens niet meer in gevaar. 

 "Die slechte start was mijn eigen schuld," zei Herlings na afloop tegen de camera's van de NOS, die de wedstrijd live op internet bracht. "Ik wist niet hoe de wedstrijd zou uitpakken, omdat het heel modderig was. Maar uiteindelijk ging het prima. Ik voelde me het hele weekend al geweldig."

In de strijd om de wereldtitel doet Herlings goede zaken. Hij heeft 486 punten, 62 meer dan Cairoli. Voor Herlings was het alweer zijn achtste GP-zege dit seizoen. In de laatste vier GP's won hij steeds beide manches.

Coldenhoff
Glenn Coldenhoff uit Oss kon eveneens terugkijken op een geslaagd weekend. De 27-jarige Nederlander wist in de eerste manche lang Cairoli achter zich te houden en finishte toen als vijfde. In de tweede manche werd hij zevende met een zesde plaats als overall resultaat. In het WK-klassement staat Coldenhoff zevende met 267 punten.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.