Bierbrouwer Bavaria krijgt nieuwe naam en heet voortaan Swinkels Family Brewers

11 juni 2018 om 12:11
nl
Bierbrouwer Bavaria gaat voortaan door het leven als Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels maandagmorgen bekend. De brouwerij uit Lieshout viert volgend jaar zijn 300-jarig bestaan. "We willen terug naar de naam waar we vandaan komen", licht directielid Peer Swinkels toe. Het vertrouwde biermerk Bavaria blijft wel bestaan.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Volgens de familie is de naam Bavaria te beperkt. De brouwerij brouwt inmiddels ook veel andere bieren, zoals LaTrappe, Rodenbach en Swinckels. In 2016 werd de Belgische speciaalbiermaker Palm Breweries overgenomen. Swinkels Family Brewers zou meer recht doen aan al die verschillende biersoorten van de brouwerij.

Echt familiebedrijf
De historie van Bavaria gaat ver terug. In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met een lid van de familie Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over.

Sinds 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit van de familie Swinkels. Op dit moment bestaat de directie geheel uit leden van de zevende generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf al tien generaties familiebezit. Het is een van de oudste familiebedrijven van Nederland.

Recordomzet
Afgelopen jaar boekte de bierbrouwer voor het derde jaar op rij een recordomzet, die uiteindelijk neerkwam op 659 miljoen euro. Die groei is voor een deel toe te schrijven aan de brouwerij in Ethiopië die in 2015 werd geopend. Daar wordt bier onder de naam Habesha gemaakt. De productie groeide in korte tijd snel. 

Op dit moment produceert het bedrijf jaarlijks 7 miljoen hectoliter bier. Ongeveer tweederde daarvan is bestemd voor de export, verdeeld over ruim 130 landen. Wereldwijd werken 1400 medewerkers voor het bedrijf. Volgend jaar moet in alle opzichten een bijzonder jaar worden, meldde het bedrijf eerder. De brouwerij in Lieshout bestaat dan driehonderd jaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.