Drie medewerkers ASML komen om bij ongeluk in Amerika

11 juni 2018 om 21:24
nl
Bij een verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Oregon zijn drie medewerkers van ASML in Veldhoven omgekomen. Volgens Amerikaanse media gaat het om Tim Albers (38) uit Oosterhout, Ronald Wall (25) en Jamie Shennan (22).
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De drie slachtoffers zaten gezamenlijk in een auto ten noorden van de stad Salem in de staat Oregon, in het noordwesten van Amerika. Zij stopten achter een auto die stilstond om linksaf te slaan. Vervolgens werden de drie  van achteren aangereden door een pick-uptruck, waardoor de wagen van de ASML-medewerkers op de auto voor hen crashte.

Het ongeval gebeurde vorige week donderdag. Tim Albers overleed ter plaatse, de twee andere inzittenden overleden enkele dagen later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Het is een tragedie'

De drie werkten voor ASML in Veldhoven, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Ze vlogen op 1 juni vanaf Schiphol richting Oregon. "Het is een vreselijke tragedie", laat een woordvoerder van ASML weten. 

"We hebben contact met de familie. Intern is er opvang geregeld voor collega's die het er moeilijk mee hebben. Zij kunnen begeleiding krijgen"

Slachtoffers ingelicht

De familie van de slachtoffers is ingelicht door de Amerikaanse politie. Ook ASML heeft contact opgenomen met de nabestaanden.

In verband met de privacy van de slachtoffers en hun familie wil ASML verder geen mededelingen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.