Video

Geslaagd, gezakt of wacht je nog vol spanning? Laat het ons weten [OPROEP]

13 juni 2018 om 12:16
nl
Geslaagd of niet? Middelbare scholieren uit Brabant krijgen dit woensdag te horen. Naar verwachting maken de meeste scholen de uitslag van eindexamens tussen een en zeven uur bekend.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Om acht uur 's ochtends publiceert het College voor Toetsen en Examens de zogeheten normering van de examens. Aan de hand daarvan rekenen scholen uit welke cijfers leerlingen hebben gehaald en of zij daarmee geslaagd zijn. Leerlingen die gezakt zijn worden meestal als eerste gebeld.

 

Zo'n 211.550 scholieren deden dit jaar examen, van maandag 14 mei tot dinsdag 29 mei. Meer dan de helft van hen (109.447 kandidaten) zat op het vmbo, ruim 60.600 op de havo en 41.500 op het vwo.

Brabants Buske
Het Brabants Buske rijdt door de provincie en gaat bij verschillende eindexamenkandidaten op bezoek.

Wachten op privacy instellingen...

 

Herexamens
Volgende week maandag tot en met donderdag zijn er herexamens voor leerlingen die dat nodig hebben. Woensdag wordt nog niet bekendgemaakt hoeveel leerlingen landelijk zijn geslaagd. Deze cijfers komen pas in het najaar naar buiten.

Scholierenorganisatie LAKS kreeg dit jaar minder klachten over eindexamens dan in voorgaande jaren. De teller bleef steken op 177.000, een jaar eerder kwamen er nog ruim 189.000 klachten binnen. Volgens de organisatie tonen de cijfers dat niet alleen de examens beter zijn geworden, maar ook dat de tevredenheid van scholieren is toegenomen.

Stuur jouw video in!
Zit jij vol spanning te wachten op de uitslag? Stuur ons dan een filmpje in. Dat kan via WhatsApp op het nummer +316 82 65 88 06 of mail de video naar [email protected]. De video's gebruiken we voor onze website en televisie-uitzending. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.