Losliggende klinkers bezorgen Helmonders slapeloze nachten: 'Iedere auto hoor je'

13 juni 2018 om 13:37
nl
Het parkeerterrein aan de Ameidewal in Helmond ligt onder vuur. Mensen die te voet het plein oversteken doen dat nog net niet schuifelend, maar opletten is zeker nodig. De straatstenen liggen op sommige plaatsen zo los dat er al slachtoffers vielen. Bovendien bezorgen ze omwonenden slapeloze nachten.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

"Iedere auto die erover komt hoor je", zegt Wim Lammers. Hij woont boven een van de winkels aan de Ameidewal en wordt regelmatig wakker van voorbijrijdend verkeer. "De stenen kletteren tegen elkaar aan en dat hoor je zelfs binnen als je in bed ligt." 

'Hopeloos', noemt hij de situatie. "De gemeente heeft er hier en daar wat zand tussen gegooid, maar dat heeft niets opgelost."  

Wim Lammers wijst op de Ameideflat, een verzorgingshuis voor ouderen. "Die mensen zien niet altijd even goed, en de stenen die losliggen of omhoog steken zorgen dat ze struikelen. Met alle gevolgen vandien."  

De natuurstenen die de gemeente vijf jaar geleden speciaal voor de reconstructie van het plein uit China liet komen laten zich moeilijk hechten met cement. Daardoor ontstaan grote kieren tussen de stenen. De reconstructie was in 2013 onderdeel van een grote opknapbeurt van het centrum en kostte 850.000 euro.


Wachten op privacy instellingen...


'Asfalt in plaats van stenen'
De gemeente zoekt nu naar een oplossing.  Ambtenaren inspecteerden woensdagochtend samen met een aannemer het parkeerterrein aan de Ameidewal en brachten de gevaarlijkste plekken met losliggende stenen in kaart. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden op die plaatsen de stenen weggehaald en komt er asfalt voor terug. "Het beeld van het plein wordt er niet mooier van, maar de veiligheid van de bezoeker staat voorop," aldus de verklaring.  

De herstelwerkzaamheden beginnen donderdag en moeten in verband met de weekmarkt voor zaterdag klaar zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.