'Hier begint het WK', pijnlijk spandoek boven A67 richting België

14 juni 2018 om 12:23
nl
Het had een mooi oranjefeest kunnen zijn. Versierde straten, volle pleinen met grote tv-schermen, hét gespreksonderwerp bij de koffieautomaat. Maar helaas, donderdag start het wereldkampioenschap voetbal, zonder het Nederlands elftal. Dat we er niet bij zijn, zorgt voor leedvermaak bij onze zuiderburen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Als je over de A67 richting België rijdt, word je fijntjes met je neus op de feiten gedrukt. 'Hier begint het WK', valt te lezen op een spandoek dat aan een viaduct boven de snelweg net over de grens hangt. Au, niet leuk. Wij zijn er niet bij, zij wel. 

Rijd je vanaf België ons zo gekke voetballandje binnen, zie je ook een spandoek. 'Hier eindigt het WK', staat erop geschreven. Tsja, het worden zware weken. Vier moeilijke jaren zelfs, want dan staat het volgende WK pas op de planning. Moeten we ons daar wel voor kwalificeren natuurlijk. 

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de (logische) Belgische pesterijen sluiten de Brabantse voetbalsupporters de Rode Duivels wel in hun armen tijdens dit WK. Maar liefst 43 procent juicht vanaf donderdag voor de Belgen. We moeten wat hè. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.