Man die jongen raakte met luchtbuks hoeft niet de cel in, hij mikte op vogels

14 juni 2018 om 14:01
nl
Een 64-jarige man uit Uden die met een luchtdrukwapen schoot waardoor een jongen in zijn been werd geraakt, hoeft niet de cel in. Volgens de rechtbank van Den Bosch vuurde de man het wapen niet doelgericht af op de jongen die op een veldje aan het voetballen was.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De jongen werd in augustus twee jaar geleden in zijn been geraakt. Twee anderen hoorden de kogels langs hun lichaam en hoofd vliegen. Ze voetbalden op het Cruyff Court aan de Kornetstraat.

Vogeltjes in boom
De man bekent dat hij heeft geschoten, maar verklaarde dat hij op vogels mikte die in een boom zaten. Hij wist niet dat achter die boom jongens aan het voetballen waren. De rechtbank vindt de lezing van de man niet onwaarschijnlijk. 

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie was er voldoende bewijs dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag en een dubbele poging tot zware mishandeling. 

Boete
De man is wel veroordeeld voor het bezit van een verboden mes en munitie. Voor het bezit van het mes moet hij een boete van tweehonderd euro betalen, voor de munitie 110 euro. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.