Video

Klaas Dijkhoff (VVD) gaat samen met komiek het theater in: ‘Politiek is niet alleen maar chagrijn’

14 juni 2018 om 18:48
nl
Een fractievoorzitter uit de Tweede Kamer en een komiek samen in het theater. Het klinkt niet als een voor de hand liggende formule. Maar VVD-er Klaas Dijkhoff en beroepsgrappenmaker Rob Scheepers gaan het over twee weken samen proberen in Veldhoven.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De twee houden een try-out van 'Stand-up politics'. “Het idee is dat Klaas een serieus gedeelte doet en dat ik de onderwerpen nog een keer behandel”, zegt Scheepers. Dijkhoff vult aan: “Het is vooral belangrijk dat het laagdrempelig is. Dat mensen het gevoel hebben dat ze ook echt iets kunnen zeggen en dat het niet alleen politiek gehakketak is.” En wat is er nou laagdrempeliger dan samen lachen om een paar goedgeplaatste grappen?

Niet alleen chagrijn
Vinden ze het niet een gekke combinatie?, serieuze politiek met cabaret. Scheepers: “We hebben het zo goed in Nederland. Politiek is niet alleen maar chagrijn. Dit is een manier om politiek dichter bij de mensen te brengen.” Dijkhoff: “Je moet ook om dingen kunnen lachen in de maatschappij. Het is belangrijk om de politieke onderwerpen serieus te nemen, maar daarna moet je het ook kunnen relativeren.”

Hoewel Dijkhoff bij het programma Slimste Mens al eens liet zien zelf best een goede grap te kunnen maken, is hij toch een beetje nerveus: “Op televisie krijg je vaak anderhalf uur de tijd, en daar halen ze dan twintig minuten uit. Op het podium moet je de hele tijd aan staan. Je kunt niet even knippen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.