PSV-coach Cocu is kandidaat nummer één voor Turkse topclub Fenerbahçe

15 juni 2018 om 11:57
nl
Aan de vooravond van zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van PSV staat Phillip Cocu ineens in de concrete belangstelling van Fenerbahçe. De trainer van de landskampioen denkt serieus na over een mogelijk dienstverband bij de Turkse topclub.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Bronnen in Turkije melden dat de club voor zaterdag een officiële persconferentie heeft belegd om de nieuwe trainer aan de pers voor te stellen. De club zelf wil of kan dat niet bevestigen.

Fenerbahçe zoekt een opvolger voor trainer Aykut Kocaman, die er afgelopen seizoen niet in slaagde de club aan een nieuwe landstitel te helpen. Cocu zou al een tijdje op de hoogte zijn van de belangstelling en heeft inmiddels al gesprekken met de clubleiding gevoerd, weet het AD.

Ambities
Ali Koç, de nieuwe president van Fenerbahçe, wil Cocu dolgraag naar Istanbul halen. In zijn visie is de geboren Eindhovenaar de ideale kandidaat om de club weer aan de eerste landstitel sinds 2013/14 te helpen. Meer nog dan dat wil Koç van Fenerbahçe in sportief en financieel opzicht een Europese topclub maken. 

Behalve heel veel geld heeft Koç een verfrissende visie op voetbal en wil hij zijn club leiden als een grote West-Europese club. Dat staat in groot contrast met de turbulente wijze waarop de club al decennia lang wordt bestuurd: zonder stabiel beleid en van oudsher met grote bemoeienis van de voorzitter.

Europees eerherstel
Koç bracht de afgelopen maanden veel bezoeken aan Europese topclubs om daar een kijkje in de keuken te nemen. Met Cocu hoopt Koç de gewenste evenwichtige coach te strikken die Fenerbahçe aan de hand moet nemen op weg naar Europees eerherstel.

Cocu, die op 12 maart 2012 als interim-coach debuteerde bij PSV en sinds het seizoen 2013/14 hoofdtrainer is, heeft nooit haast gemaakt met een vervolgstap in zijn trainersloopbaan. De coach liet eerder wel doorschemeren dat hij verder kijkt dan PSV en de eredivisie. 

Altijd ambitieus

"Natuurlijk wil ik de top halen. Iedere trainer denkt toch: hoe ik tegen voetbal aan kijk, zou dit ook lukken in een andere competitie bij een grote club?", zei hij recent tegen Voetbal International. "Ik ben altijd ambitieus. Als er iets voorbijkomt, volg ik mijn gevoel, dat heb ik als speler ook gedaan."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.