Kiki Bertens uitgeschakeld in Rosmalen: 'Het was een goed gevecht, helaas ging de derde set te snel'

15 juni 2018 om 16:02
nl
Kiki Bertens uit Breda is er niet in geslaagd de kwartfinales van het Libéma Open te bereiken. De als derde geplaatste Nederlandse tennisster ging vrijdag op het gras in Rosmalen in drie sets onderuit tegen Kirsten Flipkens: 4-6 7-6 (6) 1-6.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het was voor Bertens de vierde nederlaag in vijf ontmoetingen met Flipkens. Bertens was het toernooi dinsdag gestart met een moeizame zege op Natalia Vichljantseva.

Gravel
Bertens, die het liefst op gravel speelt en op gras moeilijk uit de voeten kan, begon de partij op het Autotron goed. De huidige nummer 21 van de wereld plaatste bij 1-1 de eerste break, maar verloor vervolgens vier games op rij. Bertens kwam nog wel terug tot 5-4, maar moest de openingsset toch laten aan Flipkens, waarmee ze donderdag de halve finales van het dubbelspel bereikte. "Dat was heel erg moeilijk. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van wat ik op gravel doe. Dan laat ik de tegenstander komen", was Bertens' eerste reactie na afloop van haar verloren partij. 

 Break
Ook de tweede set begon Bertens met een break. De Belgische mondiale nummer 60 sloeg direct terug. Tot 6-6 (met voor beide speelsters nog een break) ging het gelijk op. Bertens kwam in de tiebreak terug van een ruime achterstand en zorgde ervoor dat een derde set nodig was om de beslissing te brengen. 

Het spel van Bertens bleef te wisselvallig. Flipkens maakte minder fouten en had in de derde set vanaf het begin het initiatief. Een dubbele break achterstand kwam de Bredase, die twee weken terug in de derde ronde van Roland Garros werd uitgeschakeld, niet meer te boven (1-6). "Het was een goed gevecht, helaas ging het in de derde set te snel. Ik ben denk ik wel op de juiste manier aan het spelen, al blijft grastennis lastig", aldus Bertens.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.