Video

Huis in Eindhoven onder vuur genomen, twee tieners uit Amsterdam aangehouden

18 juni 2018 om 06:00
nl
Een huis aan de Shakespearelaan in Eindhoven is zondagnacht rond drie uur beschoten. Twee tieners van 17 en 18 uit Amsterdam zijn aangehouden in verband met de schietpartij. Een wapen is in beslag genomen. Het huis werd tot voor kort bewoond door 'wonderbelegger' Rob van den B..
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De gevel van de woning is beschadigd en een ruit is gesneuveld. Ook werd er een groot aantal hulzen gevonden bij het huis. Volgens omwonenden zou het hebben geklonken alsof er iemand met een automatisch wapen schoot.

Vluchtauto
De verdachten vluchtten met een auto. Op basis van een signalement van de auto werd een grote zoekactie gestart door de politie. Het voertuig werd vervolgens gespot op de snelweg A2 in de buurt van Den Bosch. Bij Beesd werd hij ingesloten en de twee verdachten aangehouden. In de auto werd ook een wapen gevonden. 

De politie doet sporenonderzoek. Ook wordt nog gekeken in hoeverre de twee aangehouden mannen betrokken zijn bij de schietpartij. "We hebben een vermoeden dat ze er bij betrokken zijn", zegt een politiewoordvoerder. "Ze zijn hoe dan ook strafbaar omdat ze een vuurwapen bij zich hadden."

Verhuisd
Een buurtbewoner zegt flink geschrokken te zijn: "Ik heb de hele nacht niet geslapen." Volgens haar zijn de bewoners van het huis een aantal weken eerder verhuisd: "We zagen een verhuiswagen staan." 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.