Doelpunt Lozano veroorzaakt lichte aardbeving in Mexico-Stad: 'Dit was mijn beste goal ooit'

18 juni 2018 om 10:36
nl
Het winnende doelpunt dat Hirving Lozano zondag tegen Duitsland maakte, heeft in Mexico voor een lichte aardbeving gezorgd.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Vlak na de openingstreffer van de Mexicaanse PSV'er in het WK-duel met regerend wereldkampioen Duitsland registreerde het SIMMSA, het Mexicaanse Instituut van Geologisch en Atmosferisch Onderzoek in de hoofdstad Mexico-Stad een lichte aardbeving. De schokken werden zo'n zeven seconden na het doelpunt van Chucky gevoeld.

SIMMSA sprak van een onnatuurlijke aardbeving in Mexico-Stad. “Mogelijk werd dit veroorzaakt door de vieringen na de goal van de Mexicaanse ploeg op het WK", aldus een reactie van het Instituut op Twitter.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

In Mexico-Stad waren zondag tienduizenden Mexicanen op de been om via grote schermen op diverse pleinen de openingswedstrijd van hun nationale ploeg te volgen. De verrassende openingstreffer van Lozano zorgde letterlijk voor een vreugde-explosie. In Mexico heeft de beving ook al een naam gekregen: de Chucky quake. Die werd overigens ook in Chili gevoeld, zo lieten seismologen uit dat land weten.

Historische treffer

Het doelpunt van Lozano tegen de wereldkampioen, dat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek te zijn (0-1), bezorgde Duitsland voor het eerst sinds 1982 een nederlaag in een WK-openingswedstrijd. 

Achtste interlandgoal
Voor de 22-jarige Lozano was het zijn achtste doelpunt in de nationale ploeg. Hij scoorde tot dusverre twee keer in vriendschappelijk verband, vier keer in de kwalificatiereeks voor het WK en één keer tijdens de FIFA Confederations Cup. Chucky speelde tegen Duitsland zijn 29ste interland voor El Tri

Beste goal uit loopbaan
"Dit was zonder twijfel de beste goal uit mijn loopbaan", reageerde Lozano na afloop van het duel met de Duitsers. "Ik weet niet of dit onze beste wedstrijd ooit was, maar in elk geval wel een van de belangrijkste ooit." 

Niet bang
Lozano vertelde dat bondscoach Juan Carlos Osorio zijn spelers op het hart had gedrukt niet bang te zijn voor de regerend wereldkampioen. "We hebben met lef ons eigen spel gespeeld. Dat was de enige manier om de spanning van onze schouders te laten glijden. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat dat gelukt is."

Mexico hoopt dat de goede start in Rusland ook na de groepsfase een passend vervolg krijgt. Tijdens de laatste zes WK-eindronden strandden de Mexicanen telkens in de achtste finale van het toernooi.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.