Video

PSV over vertrekkende Phillip Cocu: 'Topcoach die vijf jaar perfect bij ons heeft gepast'

22 juni 2018 om 11:33
nl
PSV-coach Phillip Cocu vervolgt zijn trainersloopbaan bij Fenerbahçe. De 47-jarige oefenmeester vertrekt na vijf seizoenen bij PSV. Mark van Bommel (41) neemt het roer over. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. Dit maakte de club vrijdag bekend.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

"Het ging allemaal heel snel, maar we zijn goed voorbereid", is de reactie van algemeen directeur Toon Gerbrands. “We weten dat wanneer je succesvolle mensen als Phillip in huis hebt, het kan gebeuren dat zij met een mededeling als deze komen. Daarom zijn we al twee jaar geleden een traject met Mark begonnen. Hij is er klaar voor.”

Klaar voor eerste klus
Van Bommel, die nu nog assistent van Bert van Marwijk is bij de nationale ploeg van Australië, zegt klaar te zijn voor zijn eerste serieuze klus als hoofdcoach. Maar eerst richt hij zich nog op het toernooi in Rusland: "Alle focus ligt op het WK." 

Cocu is bij Fenerbahçe de opvolger van trainer Aykut Kocaman, die er afgelopen seizoen niet in slaagde de club aan een nieuwe landstitel te helpen. Bij PSV pakte Cocu drie keer de landstitel, één keer de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruyff Schaal. 

Gerbrands bedankt Cocu in een reactie voor zijn werk: "Cocu is een topcoach die in de voorbije vijf jaar perfect bij ons heeft gepast. Ik heb groot respect voor hem. Ook buiten het veld was hij een meer dan waardig vertegenwoordiger van alles waar PSV voor staat. Wij wensen hem ontzettend veel succes in Turkije. Dat zal ook afstralen op PSV.”

Opvolger
Fenerbahçe veroverde zijn laatste landstitel in 2013/14 en wil met Cocu en de nieuwe president Ali Koç weer een nationale en internationale grootmacht worden.

Cocu was sinds de zomer van 2013 hoofdtrainer van PSV nadat hij de Eindhovense ploeg aan het einde van het seizoen 2011/12 al eens drie maanden als interim-trainer onder zijn hoede had. Hij nam toen tijdelijk de taken over van de ontslagen hoofdcoach Fred Rutten en veroverde meteen de KNVB-beker. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!