Grijpt Tilburg naast de nieuwe gigafabriek van Tesla?

19 juni 2018 om 13:39
nl
De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt waarschijnlijk niet in Tilburg maar in Duitsland. Volgens Tesla-baas Elon Musk is dat land namelijk de eerste keuze voor Tesla in Europa, zo liet hij via Twitter weten. Het zou volgens Musk logisch zijn als de fabriek dan in de buurt van de Franse grens en ook nabij de Benelux-landen verrijst.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Tesla wil in Europa een grote fabriek voor elektrische auto's en accu's bouwen en is op zoek naar een geschikte locatie.

Wachten op privacy instellingen...

Assemblagefabriek
De Nederlandse regering beloofde eerder dat ze zich sterk zal maken om Tesla over te halen de megafabriek in Nederland neer te zetten. In Tilburg heeft Tesla al twee assemblagefabrieken voor de elektrische auto's, dus was ook in beeld voor de nieuwe gigafabriek. Maar ook andere regio's zoals Lelystad en Drenthe klopten aan de deur bij Tesla 'als ideale vestigingsplaats'.

De inspanningen van het kabinet lijken dus niet te hebben gewerkt. Ook Frankrijk hengelde, zoals het er nu naar uitziet, vergeefs naar de nieuwe Tesla-fabriek.

Uitstekende contacten
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij in Tilburg, die namens de provincie buitenlandse bedrijven naar Brabant probeert te halen, neemt de tweet van Elon Musk 'voor kennisgeving aan'. "Wij hebben uitstekende contacten met Tesla in Tilburg en de VS. Voor zover wij weten is er nog geen beslissing genomen over een definitieve locatie. Het is te vroeg om aan de tweet van Musk conclusies te verbinden", aldus een woordvoerder van de BOM.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.