Video

Mark van Bommel moet PSV tot nieuwe successen brengen: 'Hij is een winnaar in leren'

22 juni 2018 om 10:07
nl
PSV stelt Mark van Bommel aan als nieuwe hoofdtrainer. De 41-jarige Limburger vervangt Phillip Cocu die naar Fenerbahçe vertrekt. "Mark van Bommel is in het hele systeem al jaren bezig. Die weet exact hoe alles zit. We zijn ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen", was het commentaar van algemeen directeur Toon Gerbrands tijdens een speciaal belegde persconferentie.
Geschreven door

Van Bommel tekent een contract voor drie jaar bij PSV. Hij neemt assistent Jurgen Dirkx mee. Gerbrands roemt de toewijding van zijn nieuwe hoofdcoach: "Hij is een winnaar in leren. Hij is zó gedreven om zich verder te ontwikkelen."

Lees verder onder de video.

Het plan was eigenlijk om Van Bommel nog een jaar te laten rijpen bij het team van PSV Onder 19. "Een week geleden dacht hij nog dat hij daar zou beginnen", aldus Gerbrands. Maar met het plotse transferverzoek van Phillip Cocu kon dat plan in de prullenbak. "We hadden graag nog een jaar gewacht. Maar ik ben er honderd procent van overtuigd dat Van Bommel het goed gaat doen."

Australië
Van Bommel is op dit moment nog op het WK in Rusland. Daar is hij assistent van Bert van Marwijk bij Australië. De bedoeling is dat hij direct na de laatste WK-wedstrijd naar Eindhoven komt. Gerbrands: "Als Australië dinsdag wordt uitgeschakeld, komt Van Bommel woensdag naar hier."

Lees verder onder de video.

'De benodigde bagage'
Van Bommel heeft zelf alleen een korte reactie gegeven. "Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen", aldus de kersverse hoofdcoach.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.