Video

Mark van Bommel volgens kenners de juiste opvolger van Phillip Cocu: 'Hij is er klaar voor'

22 juni 2018 om 13:43
nl
De bedoeling was dat Mark van Bommel nog een jaar PSV O19 onder zijn hoede zou nemen, en dat Phillip Cocu ‘gewoon’ hoofdtrainer van PSV 1 zou blijven. Maar het loopt anders. Cocu vertrekt naar Fenerbahçe, en Van Bommel wordt de nieuwe coach van PSV. “Het lijkt me logisch dat Van Bommel een ervaren trainer naast zich krijgt als assistent."
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Van Bommel maakt het WK af met Australië, waar hij zijn schoonvader Bert van Marwijk assisteert. Daarna tekent de oud-middenvelder een contract voor drie jaar bij de landskampioen. Voormalig voorzitter Harry van Raaij is blij met Van Bommel als nieuwe trainer. “Dit is niet het ideale moment”, doelt Van Raaij op het onverwachte vertrek van Cocu. “Maar dit is wel het goede moment voor Van Bommel, hij is er klaar voor.”

Een telefoontje
De keuze bleek voor Van Bommel niet moeilijk. Op de persconferentie liet Gerbrands weten dat alles met één telefoontje geregeld was. "Van Bommel is, zoals PSV zelf ook al aangeeft, klaargestoomd om de rol van Cocu over te nemen", zegt PSV-watcher Twan Spierts van Omroep Brabant. "Ik vind het een goede zaak dat PSV de opvolging in eigen gelederen heeft gezocht.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Van Marwijk
PSV kon nog niets loslaten over een mogelijke rol voor Bert van Marwijk bij de club. Van Raaij hoopt dat de oud-bondscoach van het Nederlands elftal Van Bommel steun zou kunnen geven. “Dat zou het ideale scenario zijn. Net als hoe ze dat hebben gedaan met Cocu en Hiddink. Dat zou een plus zijn.” Ook Spierts is het daarmee eens. "Het lijkt me logisch dat Van Bommel een ervaren trainer naast zich krijgt als assistent. Dat kan Ruud Brood zijn, met Bert van Marwijk dan in een adviserende rol. Maar Van Marwijk heeft eerder gezegd dat hij ook zelf als assistent onder Van Bommel zou willen werken.”

Niet bang
Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, denkt dat Van Bommel er klaar voor is. "Het opstarten van een nieuw team zal tijd kosten. Maar ik weet zeker dat deze stap niet te vroeg komt voor Van Bommel. Als PSV komend seizoen dezelfde strijdlust kan brengen als afgelopen seizoen, weet ik zeker dat we weer hoge ogen gaan gooien."

Bekijk hieronder de reactie van Harrie Timmermans op de beslissing van PSV om Van Bommel als opvolger aan te stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.