Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout krijgt koninklijke onderscheiding

22 juni 2018 om 22:35
nl
Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout kan twee feestjes tegelijkertijd vieren. Behalve dat het bedrijf dit jaar honderd jaar bestaat, mag het zich sinds vrijdag ook 'Koninklijk' noemen. Wim van de Donk, commissaris van de koning, overhandigde de oorkonde vrijdag aan de directeur van het bedrijf, Henny de Haas.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De titel 'koninklijk' wordt door de koning toegekend aan grote ondernemingen die aan hoge eisen voldoen als het gaat om omgang met werknemers, klanten en het milieu. Ook moet het bedrijf een goede band hebben met de samenleving. De titel staat symbool voor respect, waardering en het vertrouwen van de koning.

Miljoenenbedrijf
Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek werd in 1918 opgericht in Udenhout door Jan Beekmans. Het is nu een onderneming met vestigingen in Udenhout, Deurne, Dongen, Nijmegen, Roosendaal, Best en Heesch, met een omzet van ruim honderd miljoen euro en ruim zevenhonderd medewerkers. Het is de vijftiende onderneming die zich in Brabant 'koninklijk' mag noemen.

Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek heeft in de eerste paar jaar van het bestaan het elektriciteitsnet in Nederland aangelegd. Daarnaast heeft het zich veel beziggehouden met automatisering, duurzame energie en werktuigbouw. 

Maatschappelijk verantwoord
In 2017 werd Hoppenbrouwers Techniek uitgeroepen tot beste werkgever omdat het bedrijf veel aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling en technische beroepen promoot onder scholieren en studenten. Daarnaast is er aandacht voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.