Slecht begin van Oranje in Champions Trophy, nederlaag tegen Argentinië in Breda

23 juni 2018 om 17:40
nl
Op de eerste dag van de Champions Trophy heeft Nederland zaterdagmiddag met 2-1 verloren van Argentinië. In Breda won India eerder op de dag met 4-0 van aartsvijand Pakistan. Het stadion, dat plaats biedt aan 8000 toeschouwers zat goed vol, maar was niet uitverkocht.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De Nederlandse hockeyers begonnen voortvarend aan het duel tegen de Argentijnen. Het team van bondscoach Max Caldas zette de Zuid-Amerikanen meteen onder druk wat na een kwartier spelen leidde tot de openingstreffer voor Oranje. Lars Balk wist met een goede pass Mirco Pruijser bij de tweede paal te bereiken. Hij faalde niet met zijn tip-in, 1-0.

Wachten op privacy instellingen...

Geen verdubbeling
Daarna waren er enkele kansen voor de Argentijnen, maar die werden niet benut. Ook omdat keeper Sam van der Ven zijn mannaetje stond.  Toch had ook Nederland de voorsprong kunnen en wellicht ook moeten verdubbelen. Net voor rust bijvoorbeeld kon Bob de Voogd ongestoord aanleggen, maar de speler van Oranje Rood uit Eindhoven sloeg keihard naast. Ook werden twee strafcorners niet verzilverd.

Keihard in de kruising
Na rust kwamen de Argentijnen terug. De ploeg kreeg een strafcorner na het raadplegen van de videoscheidsrechter. Gonzalo Peillat liet zijn kwaliteit zien en mikte de bal snoeihard in de kruising, 1-1. 

Onverwachte goal
Daarna was het weer Oranje dat de klok sloeg. De ploeg kreeg een aantal goede kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Het leek 1-1 te blijven, maar de Argentijnen sloegen in de laatste minuut nog onverwachts toe. Paredes maakte de 1-2 na voorgeven van Lopez. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.