Vughtenaar vindt een Herman Brood op zolder

24 juni 2018 om 14:20
nl
Fons Potters uit Vught vond bij het opruimen iets bijzonders: een portret van hem gemaakt door levenskunstenaar Herman Brood. In 1996 had Herman Brood een bezoekje gebracht aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Potters was daar toen student.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

De een vindt oude kleding of verstofte administratie, de ander ontdekt een waar kunstwerkje tussen zijn spullen. Fons Potters, raadslid van D66 in Vught, stuitte tijdens een grote schoonmaak op een tekening van Herman Brood. 

Wachten op privacy instellingen...

Herman Brood was Nederlands meest roemruchte muzikant. Seks, drugs en rock-'n-roll waren hem op zijn lijf geschreven. Voor een stel studentes van de Hogeschool voor de Journalistiek was hij daarom een gewild interviewobject. Ze gingen naar Amsterdam om hem te spreken. 

Dat Brood zeer gecharmeerd was van de jonge studentes stak hij niet onder stoelen of banken. Toen ze hem vroegen om langs te komen bij de FHJ in Tilburg, deed hij dat graag.

Afwezig
Nadat hij in het gebouw van de FHJ een muurtekening had gemaakt (zie onder), ging Brood met de studentenraad uit eten. Potters was lid van die studentenraad. 

"We zaten in l'Industie aan de Heuvelring in Tilburg. Ik weet nog dat Herman Brood erg afwezig was tijdens het eten. Tijdens het eten krabbelde hij op bierviltjes. Hij heeft zo'n portret niet alleen van mij gemaakt. Ook andere studenten hebben zo'n tekening gekregen." 


Op de markt leveren schetsen van de inmiddels overleden Brood een paar honderd euro op. Maar Potters denkt er niet aan om zijn kunstwerkje te verkopen. "Nee, ik ga het viltje inlijsten. Ik denk dat ik 'm dan op het toilet hang."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.