'Eindelijk!': Zijspancrosser Etienne Bax wint Grand Prix van België in Lommel [VIDEO]

24 juni 2018 om 17:23
nl
Etienne Bax heeft zondag de Grand Prix van België gewonnen, zijn eerste van het seizoen. De zijspancrosser uit Bergeijk won samen met bakkenist Kaspars Stupelis de eerste manche en eindigde in de tweede omloop als tweede. "Eindelijk!", juichte Bax na afloop.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Vooral de winst in de eerste manche was knap. Na een slechte start op zijn thuiscircuit was Bax veroordeeld tot een inhaalrace en die voltooide hij met verve. Hij kreeg wel hulp van het materiaal van koploper Daniel Willemsen. Die viel, met Bax’ broertje Robbie achterop, stil in de slotfase.

Wachten op privacy instellingen...

Willemsen kwam in de tweede manche sterk terug, maar Bax wist zich uiteindelijk alsnog naar een tweede plaats te knokken en de eindzege te pakken.

"We hadden dit jaar nog geen GP gewonnen en waren er paar keer kort bij. Dit is gewoon super, zeker omdat het kort bij huis is. Er waren veel veel fans en sponsors hier. Het is echt een opluchting kan ik wel zeggen", aldus Bax. 

De tekst gaat verder onder de video's.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

"We snakten enorm naar een overwinning en misschien ging het daardoor wel telkens mis. We hebben veel pech gehad dit jaar. Ik hoop dat we dat nu achter ons kunnen laten en dat we verder kunnen bouwen."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.